Grönkål is da shit!

img_5086.jpgFörsta dagen idag som jag var i en affär sedan valet. Med ett nyss avslutat samtal om det förvirrade läget i Sverige passerade jag svängdörrarna in i matbutiken. Frågorna ekade i huvudet. Vem ska regera i Sverige? Hur kommer samarbetet se ut? Vem kommer först bryta sina löften? Ska främlingsfientligheten nu slå rot? Hur kommer samhällsklimatet utveckla sig? Varför är partiledarna så aggressiva när det kommer till att argumentera för sin sak? Lite stirrig, bekymrad och disträ ilade jag förbi varorna och plockade slentrianmässigt ner de varor jag brukade handla ända tills jag kom till grönkålen. Då stannade jag tvärt. På de inpackade ekologiska godingarna fanns ett budskap. Ovanför den svenska flaggan stod det med stora blå bokstäver ”Njut av Sverige”. Som ett vänligt tillrop mitt i min frustration glittrade orden fram till mina ögon, ”Njut av Sverige”. Uppmaningen kom från Sveriges bönder och var inte någon politisk propaganda vilket var min första tanke när jag såg texten. Njut av Sverige. Så sant. Klart vi ska njuta av Sverige! HUR vi njuter av Sverige är dock en komplex fråga vilket man kan förstå när man ser valresultatet. Eftersom det här inte är en politisk blogg med djupanalyser utan en hälsoblogg så avslutar jag med att säga att ekologisk grönkål är en opolitisk produkt och är hälsosam för floran i vems tarm den än transporteras. Resultatet efter transporterandet är i stort sett lika för oss alla. Kan variera i färg, form och konsistens.

Några av grönkålens fördelar…

Motverkar starr och risken att din syn försämras
Rik på Kalcium
Fullproppad med antioxidanter
Anti-inflammatorisk
Fiber och Vitaminrik
Sänker kolesterolet

…och mycket mer!

2 reaktioner till “Grönkål is da shit!

  1. Många av oss känner nog samma sak som du känner i efterbörden av valet! Grönkål är bra och Gurkmeja samt selleri, samt en väl sammansatt måltid utan sötningsmedel…. 🤔🤓

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.