Gå med mig

IMG_4946Tror inget jag tidigare har målat som påverkat mig så hårt som denna målning. Den väcker en intensiv ömhetskänsla hos mig och en vilja att lindra ett lidande. När jag kom upp i ateljén i morse och målningen överrumplade mig sa jag högt och spontant ”jag vet hur du känner, men allt kommer att bli bra!!!”. Utan att veta exakt hur, vet jag att när allt känns hopplöst, utsiktslöst, meningslöst (och kanske ännu fler ord med löst i) så är det en känsla som inte sitter i för evigt. Det är lätt att glömma det när man väl befinner sig i det tillståndet och utan att förminska den känslan så kan det vara en livlina att intellektuellt intala sig att ingenting är statiskt när det kommer till känslotillstånd. Det går över med betoning på går. Ni som läst mina tidigare blogginlägg vet att jag förespråkar promenader som en del av att må bättre. Både fysiskt och psykiskt. Givetvis vet jag att promenader inte löser alla problem eller sinnestillstånd men även om de inte är lösningen på alla komplicerade känslostormar så blir man iallafall inte sämre. En komponent som är fördelaktig att ha med i sitt inre skafferi är att tycka om sig själv och ge sig själv en klapp på axeln då och då och kanske till och med en kärleksfull puss på kinden. Det jag snart kommer skriva känns både lite pinsamt och märkligt men när jag har mina bluesiga dagar brukar jag tvinga mig själv att le och se glad ut framför spegeln. Det blir som en kontrastupplevelse och även om inte bluesen försvinner omedelbart så är det som att den har fått motstånd iallafall. När det är gjort letar jag upp musik som hjälper mig upp ur diket för vem vill stanna i ett dike längre än nödvändigt?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.