Iiiinget konstigt alls

IMG_4784Min matlagning skulle nog ingen klassificera som kokkonst, men det har en enkel förklaring. Mitt intresse för det är mer än svalt. Nu är det ju så att vi som inte roas av matlagning trots det måste äta och har vi inte lyckan att leva med någon som tycker chiliflakes och andra matiga ingredienser är entusiasmerande så får vi själva se till att röra om i grytorna. Min strategi för att klara vardagskockandet är att, hör och häpna, inte krångla till det. Grunden i min matlagning är ekologiska produkter, grönsaker, ibland fisk och kyckling samt några mentala mantror, ”det här blir fantastiskt gott”, ”fan vad proffsig jag är”. Recept följer jag sällan (med den risken att inte kunna upprepa rätten om den av en händelse skulle bli ”beyond happines”). Istället improviserar jag vilt och slänger i saker jag måste använda i kylskåpet innan de blir dåliga, kryddar lite, smakar av och sen bon appetit! Hur svårt kan det bli? Ja jovisst kan det bli svårt det här med matlagning. Särskilt om man ska jämföra sig med all mat som görs i TV. Nu ser jag inte på matprogram särskilt ofta för jag tappar allt självförtroende och känner mig som en matanalfabet när de sätter igång med okända matvaror, outtalbara kryddor och tusentals krångliga moment innan maträtten står färdig på bordet som en vacker tavla. Allt avslutas med att kocken säger ”och det är inte svårt alls” medan programmets gäster som provsmakar rullar med ögonen och stönar med eftertryck ut ord som inte går att identifiera. Mina gäster har hittills inte rullat med sina ögon, det brukar bli ”det var gott” eller toppnoteringen ”det var jättegott”. Det nöjer jag mig med för jag vet att den som äter min hemgjorda mat får i sig det som är näringsrikt och bra för tarmfloran. Det vet jag inte hur många maträtter som görs i TV kan stoltsera med. Min senaste gratäng bestod av (allt ekologiskt):

Ojämnt och ganska sakta skuren purjo
Uppfiskad och tinad torsk från frysen
Gröna smitningsbenägna ärtor
Rivna gulbetor med extremt vacker gul färg
Några rivna morötter som snart var på väg ut (inte på disco)
Klassikern grönkål
Smarrig mozarella

In i ugnen runt 20 minuter.

Enkelt och jag garanterar, inte svårt alls!

En reaktion till “Iiiinget konstigt alls

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.