Överklassnigel i Mulberrymönstrat skal

img_4703.jpgLivet är inte alltid en fest och vissa dagar kan kännas mer jobbiga än andra. För mig handlar det oftast om att det är någon i min närmaste omgivning som inte mår bra, vilket påverkar hela mitt existenssystem. Som högkänslig så lyckas jag lika effektivt som en wettextrasa suga åt mig alla deras känslor och jag försöker bära deras sorger, smärtor och sjukdomar och hela deras känsloregister. Jag gråter deras tårar. Jag är Queen of sorrow. Det är kanske inget ovanligt. Älskar man någon så lider man automatiskt med dem som lider. Kruxet är hur man ska undvika att inte ta på sig deras lidande och dras ner i samma mörka träsk som de befinner sig i, för vad är det för vits med det? Själv har jag kommit på ett bra sätt som hjälper mig. Jag lämnar huset och går ut med hela högen av känslor som virvlar runt i huvudet. Det första jag gör är att analysera om jag egentligen tycker synd om mig själv som har det så jobbigt med att lida med andra. När jag svarat på den frågan som oftast är ja (vilket är lite irriterande när jag inser att jag inte är Moder Teresa utan självömkande…) så kan jag gå vidare och fundera på vilket det bästa sättet är att hjälpa den som har det jobbigt. Måste jag förändra mitt sätt att vara? Stjälper eller hjälper jag genom att göra som jag gör? Så plötsligt ser jag en snigel på marken. Med Mulberrymönstrat skal. Mönster. Jag funderar vidare efter jag tagit kort på snigeln. Mönster. Kanske måste jag bryta mitt mönster för att förändra för andra? Det är det enda jag kan göra förmodligen. Förändra mitt beteende. Det är väl det enda jag har kontroll över. Inget annat. Med den vetskapen går jag hem igen och allt känns mycket bättre. Tack lilla snigel att du gav mig den visheten!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.