Pärs…pektiv…

IMG_4695Tänk att en sån svart horisont kan stå för något positivt. Nu säger metrologerna inte ”risk för regn” längre när de presenterar vädret utan ”regnchanser”. Ändå är regnet bara ett regn oavsett när det faller. Grejen är att behovet är olika. Det som är ovanligt blir en raritet som har hög efterfrågan, medan det man får i överflöd inte värderas lika högt. Det är som om man ligger i soffan största delen av sin lediga tid istället för att gå ut och röra sig. Om det går inflation i soffliggandet så blir det en hälsorisk. Ligger man däremot i soffan efter en rask promenad eller ett träningspass så finns det chans till välbefinnande och hälsa. Jag blir uppmuntrad när jag går mina promenader för det är verkligen många med mig som tagit sig ut. Det är joggande gubben i gul tröja som knappt orkar titta upp, det är paret som klär sig exakt likadant från topp till tå, det är den långbenta damen med keps och vattenflaska, det är pudeltanten med rullatorn, kvinnan med självlysande träningskläder i cerise och lång fläta ner till låren. För att inte tala om alla stavgångare som susar förbi och alla nyblivna mammor och pappor som joggar eller powerwalkar med sina barnvagnar framför sig. Sedan finns kategorin hundägare. De som engagerat rastar sina hundar med bajspåsen i högsta hugg och de som snabbt dragit på sig mjukisbyxorna och står groggy med håret på ända och gäspar när hunden gör sina behov. När jag gick ut extra tidigt i går för att slippa vandra i årets varmaste dagshetta så trodde jag att jag skulle bli helt ensam, men icke. Aktiviteten var häpnadsväckande. Till min förvåning joggades det som aldrig förr. Vet inte om det berodde på den förutspådda varma dagen som gjorde att alla passade på att röra sig innan temperaturen hunnit nå 34 grader eller om det ser ut så klockan sex varje morgon. Oavsett vad så var det glädjande att se. Ska gå ut en kulen höstdag klockan 06.00 för att se om det är samma aktivitet då. Coolt i så fall! Återkommer med rapport i denna spännande fråga! Nu ska jag gå upp i ateljén och se hur mina färger har klarat värmeböljan…

Så ingen behöver undra: Jag vet hur perspektiv stavas…

En reaktion till “Pärs…pektiv…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.