Absolument rien…

IMG_4589.JPGIgår kom jag hem från en resa. Flygresan gick bra både upp och ner trots min rädsla för att flyga. Jag börjar bli riktigt bra på att göra saker jag känner ett motstånd inför. NEJ!.. jag tänker inte skriva att jag utmanar mina rädslor (alldeles för sönderslitet modeuttryck) för jag flyger inte för att utmana rädslan utan jag gör det för att inte totalt hamna i mitt eget fängelse. Rent miljömässigt hade det varit bättre att ta tåget men just den här gången valde jag flyget för att snabbt avverka de 100 milen jag hade framför mig. I det här fallet var det inte resan som var grejen utan målet (också ett slitet uttryck fast tvärtom…). De tre dagarna rusade iväg med fullspäckat schema, lite sömn och många intryck. Väl hemma igen landade jag utpumpad i soffan (men bara en liten liten stund). Yogan som jag hade planerat att gå på ställde jag in. Istället gick jag ut med min kära granne på en promenad eftersom jag inte hade hunnit gå på morgonen. Efter promenaden landade jag åter i soffan (nu en betydligt längre stund). Det var tid att se Morden i Midsomer på SVTplay då jag missat den när jag var på min resa. Mmmm, mysstund, äntligen. När jag bläddrade fram Midsomer så såg jag till min glädje att min främsta favoritfilm genom tiderna fanns på menyn, Frihet – Den blå filmen av Kieslowsky. Åh vilken fest! Det blev en riktigt lång filmkväll för mig, ända in på småtimmarna. Först Morden och sedan Blå (där språket är franska). Vet inte hur många gånger jag sett filmen och det var minst tjugo år sedan sist men den är fortfarande bäst. I en scen när Julie (Juliette Binoche) ska hyra en lägenhet i Paris (efter att hon förlorat sin dotter och man i en bilolycka gör hon sig av med allt materiellt, bland annat deras slottsliknande bostad på landet) frågar uthyraren vad hon gör och hon svarar ”Ingenting”. Han utvecklar sin fråga och vill veta vad hon jobbar med och hon svarar ”Absolut ingenting”. Vet inte varför just den repliken har gripit tag i mig. Kanske för att uthyrarens min var så fördömande? Vem är man om man inte gör någonting, än mindre jobbar, tycktes han tänka. Eller är det för att hon med sådan självklarhet sa som det var och inte skämdes för det? Hursomhelst är det en vacker film med utsökt regi och bedårande skådespeleri av Juliette och har ni absolument rien att göra så kan ni fylla er överblivna tid med att se den och äta körsbär till. Men OBS! bara om ni gått er dagliga promenad!
Kuriosa: Håll utkik efter mickdippar (när ljudteknikern lyckas få in micken i bild) och räkna hur många ni får ihop. Jag har hittat två…

3 reaktioner till “Absolument rien…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.