Armadalen

IMG_4539Måsarna utanför mig är ofta väldigt morgonpigga. Det är tur att jag också är det för annars hade jag deklarerat krig mot dem. I morse skrek de som galningar. Om det fanns någon i grannskapet som hade sett fram emot en lång sovmorgon blev de definitivt blåsta på det för i morse hade till och med en medvetslös vaknat upp av deras kakafoni. Nåja, det är ju tur att det inte är varje morgon de skränar och på nåt sätt tycker jag att deras läte är fint också, ja självklart i lagom dos och helst på vettiga tider, men deras läte får mig att tänka på havet och båtar som guppar i soldränkta vatten. I morse kom jag ut extra tidigt på min promenad. Det är en speciell känsla att gå ut tidigt. När det känns som ingen annan är vaken eller snarare när det känns som om du är den enda varelsen som vandrar på denna jord. Inga bilar som stör, solen som börjar värma, lite dagg i gräset och en slags darrig förväntan i luften över vad dagen har att erbjuda. Jag gillar att vara ensam. Iallafall när jag vet att jag ska träffa någon senare om ni förstår vad jag menar. Jag är långt ifrån att vara en eremit men jag uppskattar att uppleva saker själv…nä nu kan det bli fel uppfattat, för visst är det fint att dela upplevelser med andra också men för det mesta så vill jag ha en högre dos med mig själv än att ha en massa människor omkring mig. Därför är jag inte ett dugg avundsjuk på min man och alla de andra 40 000 människor som åker till Almedalen nu i helgen och som ska trängas med varandra i en vecka. De som är där tycker säkert det är kul och det är säkerligen en massa viktiga kontakter som knyts, och det är företag som kommer utvecklas och politiska åsikter som luftas och och och…men jag sitter hellre i min trädgård och spelar yatzy och smaskar på jordgubbar…

En reaktion till “Armadalen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.