Har jag missat nåt…?

C72801FA-11F5-4F45-AD6B-84D24CACBC64Man kan inte kalla mig för yogafreak för jag har kanske yogat max tio gånger i mitt liv. Dessutom har jag haft en lite avog inställning till allt som är runtomkring själva rörelserna (som enligt mig har väldigt konstiga namn). Min skeptiska personlighet slår alltid bakut när jag känner att jag måste delta i något mer än vad det egentligen handlar om. Yoga tycker jag handlar om rörelser och det kändes inte bra när man blandade in tacksamhet och kärleksfull vänlighet och floskler om att man ska andas in det goda och andas ut det dåliga och att allt positivt kommer hända bara man tänker och fokuserar på det. Sådant tror inte jag på. Så jag hade bestämt mig för länge sedan att ALDRIG yoga igen. Fram till för två veckor sedan. Av en händelse följde jag med på ett yogapass som skulle hållas utomhus på en träbrygga. Det var 28 grader varmt och solen gassade trots att klockan var fem på eftermiddagen. Jag rullade kritiskt ut min illgröna yogamatta och såg framför mig i mitt inre hur alla snart skulle göra ”kobran” och ”krigaren” för att inte tala om ”glada barnet” och ”hunden”. Han som höll i passet var från Indien och pratade bara engelska. Passet var igång och vi började med att hitta andningen. Med en hand på magen och en på bröstet uppmanade han oss att bara handen på magen skulle röra sig. Han la till att det inte var kriminellt om övre handen rörde sig men det var bättre om den inte gjorde det. Den ljumma vinden hjälpte liksom till med att få mig att andas med magen. I vanliga fall är jag okrönt världsmästare på att andas med bröstet men just den här dagen, av någon anledning, lyckades handen på magen röra sig och överraskande nog tog jag tio djupa andetag. Hela passet fortsatte i samma anda. Alltså överraskande. Det fanns några positioner jag aldrig tidigare varit i kontakt med och de var riktigt utmanande för min kropp. De var krävande och inte helt okomplicerade. Ett tag under en position mådde jag lite illa men fylldes av välmående av en annan. Det var befriande att se de vita molnen sväva ovanför mig och det kändes tryggt att höra vattnet klucka under mig. Passet var inne i sitt slutskede då läraren plötsligt började sjunga en massa nasala toner. Han lät som ett instrument (jag var faktiskt tvungen att öppna ena ögat för att se om han hade ett instrument) och där och då under himlen kändes det inget som helst konstigt alls. Summan av yogapasset var oväntad och jag var väldigt förvånad över mig själv. Trots att han hade pratat om allt det där jag tidigare varit så skeptiskt till så var mitt tvivlande som bortblåst. Ja…nästan iallafall. Tänk om det vore så enkelt att man kunde andas in allt det som var positivt och gott och om man kunde andas ut allt det dåliga. När jag tänker efter så är det kanske det jag just har gjort. Jag andades in den goda upplevelsen och ut tvivlet….Hursomhelst, den natten sov jag djupare och längre än jag brukar och kroppen kändes ovanligt stark dagen efter. Därför gick jag med glada steg ner till bryggan i morse för att få en repris på denna goda yogaupplevelse. Som en förväntansfull hundvalp med viftande svans infann jag mig i god tid på bryggan med min illgröna matta. När klockan närmade sig 10 och ingen kommit så konstaterade jag att jag måste ha missuppfattat något. Det kanske berodde på att det har varit midsommarhelg eller nåt? I morgon ska jag ta reda på när nästa pass är för då ska jag vara en av dem som sitter där på bryggan redo att andas med magen. Vilken tur att jag kunde ändra mitt beslut att aldrig yoga igen! Ibland vinner man på att ompröva saker.

Namaste

En reaktion till “Har jag missat nåt…?

  1. Nä det är aldrig för sent att ändra sej!!
    Grattis till att släppa kontrollen en liten stund! Hoppas det håller i sej!!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.