Gud vad jag har längtat efter dig!

IMG_4503Fem dagar på Englands landsbygd. Fem dagar utan grönsaker. Hur jag än försökte hitta någon som gjorde en grön smoothie så gick det inte att hitta. Det enda jag fann var en ”green smoothie” i en liten plastflaska på flygplatsen på väg hem. Den köpte jag och klunkade i mig likt en narkoman som längtat efter sin sil. Mitt resesällskap tyckte jag var en aning jobbig som inte uppskattade all den friterade och feta maten som erbjöds under resan. Att leva hälsosamt är provocerande. Iallafall verkar det så när jag ofta hamnar i diskussioner om livsstil. Det finns ett roligt fenomen som ofta dyker upp när jag sitter i ett sällskap och pratar om hälsa. För det första så är jag antingen ”sjuklig” eller manisk som går 10 000 steg eller mer varenda dag. För det andra så måste jag lida nåt fruktansvärt när jag äter mina växtbaserade maträtter (fast jag äter faktiskt både kött, kyckling och fisk då och då) och när det kommer fram att jag dricker max ett glas champagne några gånger per år så är det synd om mig och det är djupt beklagligt att jag inte kan njuta av livet. För det tredje så vittnar sällskapet unisont om hur bekanta och vänner dött av både cancer och hjärtinfarkt och de var minsann smala, tränade och åt hälsosamt. Som en sista upplysning och med eftertryck får jag veta att de till och med var yngre än jag. Deras kontenta är att de vill upplysa mig om att det inte spelar någon roll om man lever sunt, man kan ändå dö. Visst är det sant. Man kan dö när som helst och av vad som helst, men om man ska tro på den forskning som är gjord så kan man påverka sin hälsa och livslängd genom livsstilen. Man kan till och med påverka sin genetiska risk genom en förändrad livsstil (enl. en artikel från Uppsala Universitet 6 sep 2017). I mitt fall så tycker jag mina promenader är underbara och maten jag äter är fantastiskt god och för mig är alkohol knappast nåt jag tvingas avstå ifrån, jag tycker helt enkelt inte om det (förutom en god champagne då och då förstås…). Min livsstil är inget jag går och tänker på, den bara finns där och har alltid gjort. Om jag sedan skulle råka bli 124 år så är det väl så men det är heller inget jag strävar efter. Min önskan däremot är att få vara frisk den tid jag får på jorden och om min livsstil bidrar till det så är jag tacksam. När jag kom hem från England gjorde jag direkt min goda gröna smoothie. Den vill jag dela med mig till er. Varsågoda!

1 portion

1 banan
En näve babyspenat
En stjälk grönkål eller svartkål
Två färska dadlar
En näve naturella cashewnötter
Mjölk eller mandelmjölk

Mixa, drick och njut!

4 reaktioner till “Gud vad jag har längtat efter dig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.