19 005 steg

img_4445-e1528573620985.jpgLika säkert som mina tänder möter tandborsten i två minuter, lika säkert promenerar mina fötter runt en timme någonstans ute i världen varje morgon. I snö, regn, storm, sol, kyla, hetta…ja i alla väderlekar som finns på denna planet. Utan min promenad skulle jag känna mig lika ofräsch som man gör om man inte borstar tänderna, du vet så där geggigt slemmig och inte med en särskilt attraktiv andedräkt…hur kul är det på en skala? Visste du att rent fysiologiskt har våra kroppar inte förändrats på cirka 35 000 år? På stenåldern var vi jägare och samlare och risken att vi satt stilla fanns inte. Då skulle vi inte få tag i den mat vi behövde och vi skulle helt sonika dö. Den här ”stenålderskonstruktionen” hänger alltså kvar i oss och den där jägaren i oss vill ut och röra på sig. Ibland känner jag mig faktiskt lite som en jägare när jag är ute och går. Nej, jag jagar inte några djur för att steka över elden på kvällen, men däremot jagar jag nya tankar och idéer och ibland nya perspektiv på livet. Många gånger har jag med mig min snart 78-åriga mamma som jägarkompis. Vi har visserligen lite olika tempon när vi går och ibland följs vi åt till motionsspåret där vi delar på oss. Hon går motsols i sitt tempo och jag medsols i mitt tempo och så ses vi nånstans på vägen och slår följe igen. Hon har för övrigt gått ner 35 kilo på två år bara genom att följa med mig på promenader. Hon har blivit rörligare och piggare och nästan lika hängiven som jag att ge sig ut varje morgon. Just en morgon som denna, när det var 22 grader redan klockan 7.30, så stannade vi till och hon tog ett dopp i Mälaren. Badkruka som jag är satt jag kvar på bryggan och tittade på när hon simmade runt och svalkade sig med morgonsolen i ansiktet. Kan en dag börja så mycket bättre?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.